Hypnagogie - praktický návod (Snění bez spánku)

19.05.2013 13:01

 

Slovo úvodem:

Tento článek jsem se rozhodl napsat, protože na internetu jsou jen definice Hypnagogie ale bohužel žádné návody.

Definice Hypnagogie (en Wikipedia.org)
The adjective "hypnagogic" is a term coined by Alfred Maury for the transitional state between wakefulness and sleep.
(preklad: Hypnagogie je termin definovany Alfredem Maurym pro stav prechodu mezi bdelosti a spankem.)

Je to stav do kterého vcházíte před spánkem, bohužel většina lidí usne tak rychle že si ho ani neuvědomuje. Je to jako když se Vám začne zdát sen, nebo vidíte různé obrázky při zavřených očich, ale ješte nespíte. Účelem tohoto návodu je tento stav před usnutím prodloužit a neusnout. Ze začátku může trvat pár sekund, ale potom minuty a potom i desítky minut.

Základ celé této metody je před spánkem, při pohodlné pozici, se jenom snažit pomalu usínat (ale ne úplně ! ) uvolnit se pořádně, vyčistit hlavu a nechat obrazce / sny plynout.Pravděpodobně se Vám ze začátku nebude moc dařit, buď se Vám to povede na pár sekund, nebo usnete. Pro zlepšení Hypnagogie jsou metody popsány níže.

Využití
- tento stav se používá při cestování snovou realitou (například Šamanské cestování)
- zábava, je hezké pozorovat mozaiky energie, různe obrazce nebo sny, je to lepší než kino :-D
- naladění na Akašu, informace přichází z různých zdrojů, podle toho na co se naladíte. Můžete vidět starodávná místa, nebo mozaiky energie atd...Je to jako v televizi, vidíte to, na co se naladíte.
- zlepšuje to vizualizaci a práci s třetím okem

Techniky které zvýší šanci
- "hudba v hlavě" daří se Vám vybavit si před spaním oblíbenou melodii / písničku ? V tom případě je pro Vás tato metoda idealní ! Stačí si přehrávat krátkou melodii stále dokola a dokola v hlavě. Nejen že se nám aktivuje pravá hemisféra (která ovládá fantazii, kreativitu atd...), ale taky se mezitím uvolnuje naše tělo, protože jsme pozornost obrátili na melodii.
- "pozorování třetího oka" tato metoda pochází z meditačních cvičení. Snažite se očima dívat se doprostřed čela > na třetí oko. Oči (i když jsou zavřené) by měli směřovat nahorů a doprostřed.
-  dobré uvolnění, důležité k navození polospánku