Pravá a levá mozková hemisféra - Fantazie versus Logika

22.06.2013 17:49

 

 

Člověk využívá obě mozkové hemisféry, bohužel tu pravou hodně zanedbává a proto není štastný. My jsme donucení systémem používat hlavně z 80-90% tu levou mozkovou hemisféru, která ma za úkol zkoumání a pamatování si minulosti, budoucnosti ale také matematické úlohy, logické myšlení atd... Tu pravou hlavně využívají snílkové a umělci, protože představuje fantazii, umělecké vytváření, přírodu a také štěstí.

 

Hemisféry: levá a pravá

 

Levá mozková hemisféra:

-logické uvažování

-zkoumání minulosti, budoucnosti. Řešení minulých a budoucích problémů.

-matematické uvažování a znalosti

-dlouhodobá pamět (zase se vztahuje na minulost)

-analytické myšlení

-jazyk, věda, čísla, data, míry, váhy

 

Pravá mozková hemisféra:

-fantazie, představivost, vizualizace , hravost, umělecké tvoření

-umělecké díla - Hudba, Filmy, Seriály, Zpěv, psaní básní a povídek atd..

-intuice, umění, rytmus, emoce, vtip

-chuť, vůně, sluch, zrak

 

Marihuana, lysohlávky, LSD:

Tyto a jiné hlavně halucinogenní drogy rozvíjí fantazii a dávají volný průběh pravé mozkové hemisféře. Např pod vlivem marihuany máte zhoršené logické přemýšlení (a proto můžou nastat i desiluze, takzvané stihy) a máte zhoršené matematické znalosti. Všechny tyto drogy hodně zvyšují aktivitu pravé mozkové hemisféry na úkor aktivity té levé.

 

Tímto nikoho nenavádím k užívání drog. Jednejte na vlastní nebezpečí, je to Vaše duše, Váš život tak s ním naložte dle Vašeho uvážení.

 

Buddhismus a pravá mozková hemisféra:

Buddhismus nás nepřímo učí jak využívat pravou mozkovou hemisféru a býti štastný. V pravé mozkové hemisféře se skrýva štestí, protože pravá hemisféra funguje jen a pouze v přitomnosti (nikoliv v budoucnosti nebo minulosti). V přitomnosti najdete radost a štěstí, užíváte si zpěv ptáku, obdivujete přirodu ale hlavně - nepřemýšlíte nad budoucími a minulými problémy.